dinsdag 1 november 2016

Mijlpaal: 20.000 x gelezen!!!


Iemand uit Nederland, Frankrijk, de Verenigde Staten, Oekraïne of Ierland heeft vandaag de teller op 20.000 gezet. Ongelofelijk maar waar!

Ruim twee jaar geleden ben ik dit blog begonnen omdat ik aan de vooravond stond van een onzekere reis. Een reis die eigenlijk al zoveel jaren eerder begonnen was en nog steeds voort duurt. De quote waar ik mijn eerste blog mee begon, wil ik hier nog een keer herhalen:
'Het geheim van vooruit komen, is beginnen met lopen' - Dagmar Hammerskjold 
Wat is mijn leven verandert: van Zoef de haas naar Christoffel de schildpad voor degenen die de Fabeltjeskrant kennen, van 100% inzetbaar naar 100% arbeidsongeschikt. Een groter contrast tussen toen en nu is er niet. De progressieve slechthorendheid, Hyperacusis en Tinnitus met als gevolg een burn-out zetten mijn leven totaal op zijn kop. Toen de slechthorendheid overging in doofheid en mijn zelfredzaamheid in het geding kwam, stond ik voor de beslissing ... en hoe nu verder? Dat is het moment waarop dit blog ben begonnen, omdat het niet meer mogelijk was om de mensen om me heen op de hoogte te houden. Als je geluid nauwelijks kunt verdragen en telefoneren niet meer lukt (lees: niet meer mee kunt doen met wat voor iedereen de dagelijkse gang van zaken is) dan moet je creatief worden. Op zoek naar hoe het wel kan. Tjonge wat heb ik veel geleerd en jullie hebben het mee kunnen lezen in de afgelopen tijd.

Onvoorstelbaar hoeveel mensen, uit de hele wereld inmiddels, mijn blog hebben gevonden en (blijven) lezen. Er verschijnen nog steeds nieuwe landen in de lijst en het gemiddeld aantal lezers per bericht stijgt nog steeds. De kracht van internet is prachtig. Ik ben dankbaar dat ik via mijn verhalen mensen tot steun mag zijn. Maar andersom geldt het net zo goed. Ik heb er ook steun aan dat jullie ze lezen en met me meeleven. Dank jullie wel allemaal!!!

En omdat we allemaal van lijstjes houden :) de lezers-top-10 komt uit:
 1. Nederland
 2. U.S.A.
 3. België
 4. Rusland
 5. Frankrijk
 6. Duitsland
 7. Oekraïne
 8. Ierland
 9. Japan
 10. Oostenrijk
Maar ook mensen in landen als Pakistan, China en Turkije hebben inmiddels mijn blog http://deciderata.blogspot.nl gevonden.

De top 5 van meest gelezen blogs:
 1. Over mijn blijheid dat er schrijftolken zijn en hun betekenis
  http://deciderata.blogspot.nl/2015/03/mag-ik-je-voorstellen.html 
 2. Over de presentatie 'Weerbaarheid met humor': het recept weerbaarheid en vitaliteit
  http://deciderata.blogspot.nl/2016/05/weerbaar-met-humor-de-uitvoering.html 
 3. Over mijn hoop en verwachtingen voor de CI-operatie en de ervaring na 1 jaar
  http://deciderata.blogspot.nl/2016/06/terugblik-op-1-jaar-ci-revalidatie.html 
 4. Over mijn dagelijkse gebruiksaanwijzing: tips in de omgang met doofheid en hyperacusis
  http://deciderata.blogspot.nl/p/horen.html 
 5. Over de onderzoeksresultaten na 1jaar CI-revalidatie
  http://deciderata.blogspot.nl/2016/07/wat-de-artsen-ervan-zeggen.html  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten