maandag 10 augustus 2015

Van die dagelijkse dingen / Cochlear Implant: Funny struggles

Deze video, Cochlear Implant: Funny struggles, kreeg ik via mijn CI-team. Voor mijn mede-lotgenoten, je kunt de Engelse ondertiteling aanzetten via de knop 'Ondertiteling' onder in de balk.
Prachtig gedaan, het gaat om van die alledaagse dingen die we als CI-mens allemaal meemaken. Heel herkenbaar :).

Hieronder nog zo wat van die alledaagse dingen die me op vallen tijdens mijn CI-revalidatie.
Bedenk daarbij dat ik nog maar net bezig ben met revalideren en op mijn CI-oor wel geluid hoor, maar nog niet kan verstaan of horen wat voor geluid het is. En links een ernstig slechthorend oor dat alleen lage tonen hoort en daardoor allerlei klanken en geluiden mist.
 • heel handig een CI-afstandsbediening waarvan de batterij leeg is, ik hoor geen piepjes die aangeven dat ie opgeladen moet worden 
 • ik ben nog niet zo gewend aan het CI-geluid en af en toe vergeet ik om het volume op peil te houden... dan kan het zomaar zijn dat ik er mee rondloop terwijl de batterij leeg is... haha net zoiets als fotograferen zonder film in the old days of zonder memorystick tegenwoordig... hmmm ook deze piepjes die aangeven dat er een nieuwe accu nodig is, hoor ik (nog) niet 
 • tijdens de superwarme Hollandse zomerdagen loop ik te zweten en te puffen, mijn CI wil dan wel van mijn hoofd glijden... horen vallen is er ook niet bij. Oppassen geblazen. Gelukkig voel ik het wel.
 • of het door het zweet komt of een fabrieksfout? Ik heb al een nieuwe processor gehad, omdat de lijmverbinding losliet. En een bijkomend iets... wijzigingskosten bij de CI-verzekering omdat het nummer ook verandert, tja.. alles kost geld. 
 • na de CI-operatie kan ik niet meer horen waar geluid vandaan komt. Soms hoor ik iets en moet volledig in de rondte om te zien waar en wat het was. Als het iemand is die roept, is dat meestal wel snel duidelijk, na 1 rondje zie ik dan wel iemand die in mijn richting kijkt. Bij andere geluiden heb ik geen flauw idee wat het was en of ik er iets mee moest. Knap lastig en dan voel je je toch wel kwetsbaar.
 • iets heel anders...haha.....eerst uitproberen en dan mopperen dat het niet werkt en dan pas de handleiding zoeken en gaan lezen... Er verandert soms ook heel weinig met een CI :). Sommige onderdelen zijn knap lastig te vervangen, echt intuitief is het gebruik niet voor mij. 
Mijn huiswerk voor de komende periode bestaat dan ook uit het doornemen van de documentatie en oefenen met het vervangen van de verschillende losse onderdelen en het onderhoud zelf gaan doen. Een hutkoffer vol met boekwerken en onderdelen van de firma Cochlear.
Ik hoef me niet te vervelen deze zomer, 'k zal maar eens beginnen met een vrolijk kleurtje... Fijne zomer :)

2 opmerkingen:

 1. Hee lieve rikie,

  Wat een enorme reis en wat een ontdekkingen. Geduld, geduld, geduld, dat lijkt inderdaad voorop te staan. Hoe je jezelf steeds weer herpakt, ongelooflijk krachtig. Heel veel sterkte en tot gauw! :) Liefs Dorien

  BeantwoordenVerwijderen